Hanife Bal is een adviseur met een brede interesse en een open, onderzoekende houding. Zij adviseert niet alleen, maar is ook een doener die helpt bij de realisatie.

Na haar studie Informatiekunde aan de Universiteit van Utrecht heeft ze in verschillende functies informatie- en communicatietechnologie (ICT) toegepast in het bedrijfsleven. Daarnaast vervulde een adviserende rol in de informatievoorziening van een organisatie.

Heel geleidelijk is het accent van haar werk steeds meer richting het verbeteren van organisaties gegaan. Lang niet meer alleen gericht op de informatievoorziening, maar juist inhoudelijk. Haar focus is verschoven naar het organisatorisch effici├źnter inzetten van talenten en middelen.

Haar affiniteit ligt bij het hogerop brengen en het professionaliseren van organisaties. Met de insteek: hoe kan hetgeen wat we doen, beter? Ze heeft oog voor talenten en drijfveren en weet hoe deze talenten zo optimaal mogelijk ingezet kunnen worden binnen een onderneming of organisatie.

In haar adviezen staat het in beweging brengen van mensen, teams en organisaties voor ontwikkeling en het ontdekken van hun talenten en deze benutten, centraal.

Haar kwaliteit is dat ze laagdrempelig en flexibel is. Ze kan goed organiseren en structureren. Door de jaren heen heeft ze bij haar werkzaamheden bij verschillende organisaties geleerd om te gaan met mensen uit verschillende organisatielagen. Ze is een verbinder met een breed netwerk dat ze regelmatig inzet voor haar opdrachtgevers.

Met haar sociale  bevlogenheid, sterke analytische kijk en mensenkennis wil ze graag mensen dusdanig aansturen en begeleiden dat zij ook bevlogen raken en goed zijn voor het bedrijf.